Passa al contingut principal

Una globalització temorosa de la mort. Una classe dirigent perillosa.



- El capitalisme salvatge i el deteriorament de les condicions ambientals, la insalubritat de les aglomeracions industrials xineses, fàbrica global d'aquest capitalisme salvatge, sumat a l'abandonament del món rural xinès, junts i globalment hem creat ecosistemes urbans insalubres, on neixen disfuncions ambientals, noves malalties i virus. De fet, com passava als inicis del capitalisme a les ciutats europees. Fou el socialisme urbanista qui crear les ciutats jardí, resposta a la insalubritat dels barris obrers, on l’esperança de vida era de 40 anys, ciutats encara d'urbanisme medieval, intramurs.

- Les fatalitats de la vida no són acceptades en un Món occidental consentit i mal educat, on es creu que tot es pot comprar, fins i tot la salut. I quan no és així ha de ser l’Estat qui ha de solucionar-ho. Oblidant que la majoria dels Estats són al servei del pecat original, i la ciudanania els hi interessa ben poc. De fet igual que quan el SXX enviaven a la seva joventut a morir per la Pàtria.

- Mai podem tenir un sistema sanitari que pugui reaccionar a epidèmies globals, no és possible evitar desenllaços normals de la vida d'una persona. El sistema immunitari de la població farà la contenció en un periode més o menys definit per la pròpia biologia del patògen. Finalment quedarà tot en estadistica.

- És una epidèmia amb moltes similituds amb la grip, amb diferències en el contagi, té més capacitat d'expansió. Res a veure amb la Sida, la pòlio, ni el que avui és la tuberculosis, o bé la verola o el xarampió que afecta els més petits al Món global, etc.

- Segurament ens infectarem 2/3 de la població global, el resultat de patir símptomes serà com la grip estacional, en morts també. De fet els resultats de la Xina així ho indiquen. El contacte amb el virus ens genera immunitat i d'aquesta passa uns moriran, com cada dia moren milions de persones, moltes injustament, segurament moriren moltes que mai sabrem, especialment en territoris devastats per guerres, com tampoc sabem les que moren per fam, assassinats masclistes al conjunt del Planeta, assassinats polítics, etc, etc i més etc.

- Ara bé, la conclusió que caldrà extreure d'aquesta nova globalització serà, volem o podem continuar amb aquest model?, per cert les conseqüències econòmiques d'aquesta gestió de la crisi global, ningú pot preveure quines seran, si el patró és el mateix que la causa, no en tinc dubte que la pobresa, les morts i el desastre serà immens. Mai vist. I les receptes que ens enviaran de despatxos dels mediocres al servei del Capital Global que ens governen, no les vull ni imaginar.

Només espero una I internacional ecologista que avanci cap el decreixement i aturi el model intensiu industrial i agrícola, model dopat a cop de barril de Brent!!!


Bona quarantena! I bona recuperació si caieu engripats! 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Descentralització i serveis municipals.

La darrera setmana de novembre a Barcelona, convidat per la Cambra Alemanya a Espanya he pogut participar en una Jornada sobre les xarxes de calor i fred amb fonts renovables. El Cònsol d'Alemanya a Barcelona va estar molt prudent, ja se sap, en plena aplicació del 155, l'home no es podia permetre cap relliscada, cap referència a la situació política del País, l'única referència lingüística fou pel castellà, o millor dit per a l'espanyol, de fet l'ambient era com si no fóssim a Catalunya, i érem a l'estació de Sants. Ningú aixecava la veu, el pobre ponent de l' ICAEN (Institut català de l'energia) en un to baix, parlar de lleis aprovades pel Parlament de Catalunya, com la Llei de Transició energètica que es desprèn del Pacte Nacional per a la Transició energètica, ja de per si s'entén que ni per Nacional, ni per Transició energètica té cap mena de validesa en aplicació del 155, en parlà sense massa convenciment, com donant a entendre, a...

Transicions i territoris.

  Fa poc, assistint en unes jornades anomenades, energia, ecologia i sobirania, persones amb criteri pretenien argumentar de totes les maneres possibles que ens cal fer un salt qualitatiu i especialment quantitatiu en la implantació de les EERR a Catalunya, res a dir, ben cert és l'endarreriment i la imperiosa necessitat de fer un salt endavant, o ara o mai. Ja són molts els que han assumit que a Catalunya no assolirà cap independència energètica i que la dependència energètica agreujada pel tancament nuclear (tot i que ja s'albiren pròrrogues) és ja una evidència difícil de negar. Si ens mirem, sempre ho he intentat fer així, els territoris com espais definits en aspectes geofísics i biofísics i que aquests tenen una importància vital en la relació del medi físic amb les poblacions humanes i activitats econòmiques que s'hi desenvolupen, aleshores, no puc deixar de fer segmentacions en el mapa que són i així ho entenc i ho he defensat abastament, claus per a comprendre ...

Estem en obres. Emergència climàtica.

Parlem d'autodeterminació, podem (auto) determinar-nos per altres camins als explorats fins avui?, creieu que no disposem de mitjans? Doncs jo crec que sí, en aquesta Europa que alguns voldrien en flames, cada cop en són més els que estem convençuts en autodeterminar-nos des dels carrers, els barris, els habitatges, els polígons industrials i la seva indústria, la universitat, l'empresa, els equipaments, el transport, els parcs, autodeterminar-se des de les viles i ciutats, des del rerepaís. Només cal fer un exercici d'imaginació col·lectiva i definir un pla d'emergència, no esperem que ens ho facin des de dalt, l'àmbit local, el poder local, pot fer-ho. Pot preparar el poble, el barri, els habitatges, els polígons, els espais naturals, els horts, els conreus, el bosc, les platges, tot alcalde o alcaldessa hauria de posar ja un cartell en "obres" a l'entrada del seu poble; "Els propers 10 anys estem en obres per emergència climàtica"...