Passa al contingut principal

Nouvelles technologies dans l'agriculture urbaine.

1.- Pyreg est une entreprise qui propose un système compact de production de charbon bio à l'échelle des villes et des quartiers. 

                                                https://pyreg.com/de/unsere-technologie-alt/

2.- Novagric est une entreprise qui travaille sur des formules techniques de cultures intensives et apporte une vision urbaine de l'agriculture qu'il est très important de prendre en compte dans la conception de projets d'autosuffisance alimentaire en milieu urbain.


                                        https://www.youtube.com/watch?v=QQAaF1xw0L4

Dixit La Vanguardia 15.11.22: 

"Naturaleza y agricultura

Durante años, hemos echado a la naturaleza de las ciudades o la hemos domesticado en pequeños parques urbanos. Pero los retos que aparecen ante la emergencia climática nos obligan a integrar soluciones basadas en la naturaleza (SbN) en la planificación urbana. Nos ayuda a desarrollar resiliencia, a reducir los riesgos relacionados con los desastres y el calor extremo o a producir alimentos de forma más sostenible. 

Además, las ciudades de Europa podrían prevenir hasta 43.000 muertes cada año si cumplieran las recomendaciones de la OMS sobre el acceso a los espacios verdes, según ISGlobal. Los espacios verdes son beneficiosos para la salud; entre sus ventajas están una menor mortalidad prematura, una mayor esperanza de vida, menos problemas de salud mental y enfermedades cardiovasculares, una mejor función cognitiva en la infancia y personas mayores, y bebés más sanos. Los espacios verdes también ayudan a  mitigar la contaminación atmosférica y los niveles de calor y ruido; y permiten la actividad física y la relación entre los ciudadanos. Además, como una de las herramientas para hacer frente a la triple crisis que afronta el planeta, de cambio climático, pérdida de la diversidad y contaminación, los expertos de la ONU abogan por la agricultura urbana. Al producir y comprar localmente, disminuyen los impactos ambientales y climáticos de distribución y transporte de alimentos. A nivel mundial, alrededor del 71% de los desecho incluye comida que representa aproximadamente un tercio de todos los alimentos producidos para el consumo humano. 

Las nuevas tecnologías permiten utilizar estos residuos para crear sistemas alimentarios circulares en áreas urbanas. Además, los expertos señalan que un metro cuadrado de tierra puede proporcionar 20 kilogramos de alimentos frescos al año, generar empleo, reciclar algunos residuos urbanos, contribuir a la creación de cinturones verdes y fomentar proyectos cooperativos y de educación ambiental. Existen muchas fórmulas para introducir la agricultura en la ciudad, desde los huertos urbanos o en las terrazas, hasta otras más novedosas, como los cultivos verticales en edificios de varias plantas que utilizan soluciones como la hidroponía, que no necesita tierra."

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Descentralització i serveis municipals.

La darrera setmana de novembre a Barcelona, convidat per la Cambra Alemanya a Espanya he pogut participar en una Jornada sobre les xarxes de calor i fred amb fonts renovables. El Cònsol d'Alemanya a Barcelona va estar molt prudent, ja se sap, en plena aplicació del 155, l'home no es podia permetre cap relliscada, cap referència a la situació política del País, l'única referència lingüística fou pel castellà, o millor dit per a l'espanyol, de fet l'ambient era com si no fóssim a Catalunya, i érem a l'estació de Sants. Ningú aixecava la veu, el pobre ponent de l' ICAEN (Institut català de l'energia) en un to baix, parlar de lleis aprovades pel Parlament de Catalunya, com la Llei de Transició energètica que es desprèn del Pacte Nacional per a la Transició energètica, ja de per si s'entén que ni per Nacional, ni per Transició energètica té cap mena de validesa en aplicació del 155, en parlà sense massa convenciment, com donant a entendre, a...

Transicions i territoris.

  Fa poc, assistint en unes jornades anomenades, energia, ecologia i sobirania, persones amb criteri pretenien argumentar de totes les maneres possibles que ens cal fer un salt qualitatiu i especialment quantitatiu en la implantació de les EERR a Catalunya, res a dir, ben cert és l'endarreriment i la imperiosa necessitat de fer un salt endavant, o ara o mai. Ja són molts els que han assumit que a Catalunya no assolirà cap independència energètica i que la dependència energètica agreujada pel tancament nuclear (tot i que ja s'albiren pròrrogues) és ja una evidència difícil de negar. Si ens mirem, sempre ho he intentat fer així, els territoris com espais definits en aspectes geofísics i biofísics i que aquests tenen una importància vital en la relació del medi físic amb les poblacions humanes i activitats econòmiques que s'hi desenvolupen, aleshores, no puc deixar de fer segmentacions en el mapa que són i així ho entenc i ho he defensat abastament, claus per a comprendre ...

Estem en obres. Emergència climàtica.

Parlem d'autodeterminació, podem (auto) determinar-nos per altres camins als explorats fins avui?, creieu que no disposem de mitjans? Doncs jo crec que sí, en aquesta Europa que alguns voldrien en flames, cada cop en són més els que estem convençuts en autodeterminar-nos des dels carrers, els barris, els habitatges, els polígons industrials i la seva indústria, la universitat, l'empresa, els equipaments, el transport, els parcs, autodeterminar-se des de les viles i ciutats, des del rerepaís. Només cal fer un exercici d'imaginació col·lectiva i definir un pla d'emergència, no esperem que ens ho facin des de dalt, l'àmbit local, el poder local, pot fer-ho. Pot preparar el poble, el barri, els habitatges, els polígons, els espais naturals, els horts, els conreus, el bosc, les platges, tot alcalde o alcaldessa hauria de posar ja un cartell en "obres" a l'entrada del seu poble; "Els propers 10 anys estem en obres per emergència climàtica"...