Passa al contingut principal

Reflexions des de terres del Rin. 25 de febrer del 2017


Que si ous, que si truites, que si tindrem un pollastre, res de res.... el que compte és:

qui té la clau de la gàbia?

És una terrible sensació que quan torno de Catalunya cap a terres del Rin m'envaeix, tinc la fotuda impressió que sempre fem tard, massa cavil·lar les estratègies, massa reposar els impulsos, a la fi tot es cova, tot es panseix.
Quan ens adonarem que ara sí, quan creurem que haurà arribat el moment, llavors ens sorprendrà l'evidència, estem sols i molt allunyats del Món real, i el més fotut de tot, la nostra credibilitat serà proporcionalment oposada a la seva "legitimitat" per a castigar-nos, doble forrallat i la clau llençada al mar.
Però el que més m'emprenya de tot, és aquesta immobilitat permanent de les coses, el fet de no resoldre, de no fer el pas, impossibilita avançar en els temes contemporanis importants, ens tenalla una realitat que no ens correspon, fotuda realitat d'un Estat podrit, d'un Estat que ve de lluny, que ens agradi o no ha sobreviscut a totes les revolucions, ha pogut amb tot canvi, sempre han trobat la manera de perpetuar-se, algunes vegades donant més peixet que d'altres, sovint amb sang i fetge, però sempre són els mateixos que marquen el destí de generació rere generació, i d'això en gaudeix l'establishment espanyol, tant és si es diu Rajoy, Zapatero, Roca Junyent o Isidre Fainé.
Avui, altre cop a terres del Rin, m'adono novament que per aquí es viu una altra realitat, uns altres reptes, altres preocupacions, no són flors ni violes, la gent tampoc és com Espriu va versar, però és la lluita d'una realitat de contemporanis, real, propers i amb capacitat d'incidir en el rumb de la Història, de la Humanitat fins i tot, per a Bé o per a Mal
Farem Història? O seguirem allunyats dels destins d'Europa i com diu el tòpic seguirem tenallats al -Spain is different-.



Estrasburg a 25 de febrer de 2017
 
 


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Transicions i territoris.

  Fa poc, assistint en unes jornades anomenades, energia, ecologia i sobirania, persones amb criteri pretenien argumentar de totes les maneres possibles que ens cal fer un salt qualitatiu i especialment quantitatiu en la implantació de les EERR a Catalunya, res a dir, ben cert és l'endarreriment i la imperiosa necessitat de fer un salt endavant, o ara o mai. Ja són molts els que han assumit que a Catalunya no assolirà cap independència energètica i que la dependència energètica agreujada pel tancament nuclear (tot i que ja s'albiren pròrrogues) és ja una evidència difícil de negar. Si ens mirem, sempre ho he intentat fer així, els territoris com espais definits en aspectes geofísics i biofísics i que aquests tenen una importància vital en la relació del medi físic amb les poblacions humanes i activitats econòmiques que s'hi desenvolupen, aleshores, no puc deixar de fer segmentacions en el mapa que són i així ho entenc i ho he defensat abastament, claus per a comprendre ...

Potager urbain d’hiver : Quelles variétés planter en intérieur?

De plus en plus de personnes habitent dans des appartements en ville et n’ont pas la chance d’avoir un grand jardin où développer un potager. La culture en semi-hydroponie comme celle utilisée par The Urban Permaculture ( www.theurbanpermaculture.com ) est très adaptée aux milieux urbains et permet une culture plus fréquente et abondante tout au long de l’année. Avec ce système semi-hydroponique, la culture en ville peut se faire en continu et avoir aussi des variétés pendant les mois les plus froids (même si la photosynthèse va se faire plus lentement). Il suffit de choisir les bonnes variétés et de les planter au bon moment.  Notre premier conseil est de préparer l’hiver avant même qu’il arrive.  Ce qu’on veut dire par là : une fois qu'on a choisi les variétés qui vont le mieux s’adapter à la période hivernale, il faut assurer sa germination. Pour cela deux facteurs sont essentiels : la lumière et la température. Il faut savoir qu’en fonction des variétés, elles ont besoin d...

Compost de quartier: Humusculture

Pour bien organiser un centre de compostage de quartier et en toute sécurité, il faut au moins 3 composteurs.  1.- La phase thermophile, celle qui travaille le plus. 2.- Phase de maturation, tous les 2-3 jours il reçoit du MO du composteur 1 et une fois plein il est laissé à maturation pendant 3 mois. 3.- Redémarrer le composteur.