Passa al contingut principal

Reflexions des de terres del Rin (VIII)


 

El Poder en majúscula ens té tenallats, no tenim la clau per obrir la porta i marxar, restem tancats, i el pitjor és que no ens adonem, l’actual sistema és pervers, la destrucció sistemàtica dels Drets;  socials, ambientals, de protecció del clima, de les persones, dels Pobles,  de la biodiversitat, en definitiva, dels Drets humans, forma part de l’essència de la dominació, participar d’aquest falç model democràtic ens en fa complisses, voluntaris o involuntaris de la Barbàrie, només la disidència pot protegir el més preuat.

Tacticismes, partidismes, maniobres mediàtiques per a col·locar les fitxes correctament en el seu tauler, Partits, Sindicats, Institucions,   tot s’hi val per a continuar el Joc. Som lluny de la profunda reflexió individual que ens prepari i altrament ens permeti assumir el FET, sempre vers un canvi real i revolucionar. No rebentarem la porta, ni com a Poble, ni com a Classe social. Nascuts als alegres anys del Babyboom, som uns porucs de l’Era més carbonitzada que mai s’hagi conegut, almenys a Occident, ara la confortable habitació se'ns cau a sobre, però no obrim la porta, el sostre ens esclafa, potser no del tot, apuntalem una mica, ens amaguem sota la taula, però restem atemorits, i malgrat el desastre, és millor restar immòbils que sortir corrents de la cambra.

Explorar nous escenaris individuals, de convivència social, econòmica i ambiental que permetin crear les bases d’una democràcia real, molt a pesar meu, s’està demostrant impossible. Només resta el Dret individual, acte Llibertari que et permet dir NO!, i si s’escau, simplement marxar.

Només amb abstracció, com a individus podem alliberar-nos, acte unipersonal, treure’ns de sobre les emocions culturals, els himnes, les banderes, tot allò que ens identifica i al mateix temps ens tenalla, ens classifica. L’exaltació del Jo unipersonal, davant el Poder i davant el Món. Un petit espai per a viure, respirar i Món per a caminar, no hi ha repte ni destí, una mentida més, tot es simplifica en poder caminar, en el Dret a caminar, per a Descobrir i no Parar. No és fàcil alliberar-se de tanta responsabilitat assumida, no donem importància a la immensa traïció a l’individu que estem duent a terme, i per tant ens sublimem i som encasellats, tal com fitxes d’un immens tauler d’escacs. Ja no decidim els nostres moviments, mai serem nosaltres qui farà l’escac i mat definitiu i acabarà la partida, però sí que serem els sacrificats en aquesta guerra estúpida, com a vulgars peons, això si abans no hem fotut el camp. A fer punyetes!

 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Transicions i territoris.

  Fa poc, assistint en unes jornades anomenades, energia, ecologia i sobirania, persones amb criteri pretenien argumentar de totes les maneres possibles que ens cal fer un salt qualitatiu i especialment quantitatiu en la implantació de les EERR a Catalunya, res a dir, ben cert és l'endarreriment i la imperiosa necessitat de fer un salt endavant, o ara o mai. Ja són molts els que han assumit que a Catalunya no assolirà cap independència energètica i que la dependència energètica agreujada pel tancament nuclear (tot i que ja s'albiren pròrrogues) és ja una evidència difícil de negar. Si ens mirem, sempre ho he intentat fer així, els territoris com espais definits en aspectes geofísics i biofísics i que aquests tenen una importància vital en la relació del medi físic amb les poblacions humanes i activitats econòmiques que s'hi desenvolupen, aleshores, no puc deixar de fer segmentacions en el mapa que són i així ho entenc i ho he defensat abastament, claus per a comprendre ...

Compost de quartier: Humusculture

Pour bien organiser un centre de compostage de quartier et en toute sécurité, il faut au moins 3 composteurs.  1.- La phase thermophile, celle qui travaille le plus. 2.- Phase de maturation, tous les 2-3 jours il reçoit du MO du composteur 1 et une fois plein il est laissé à maturation pendant 3 mois. 3.- Redémarrer le composteur.   

Reflexions des de terres del Rin (XVI)

Amb el pare anàvem a treure els gossos, sí, així ho dèiem, crec que a moltes cases de La Garriga i del rerepaís, el meu poble era rerepaís, Barcelona quedava molt lluny, la canalla sabíem tots que volia dir treure els gossos, no pas com ara que es passeja amb el gos. Treure els gossos era imprescindible, el meu pare era caçador, val a dir que ho era per a la seva estima a la natura, li agradava més treure els gossos que anar a caçar, gaudia darrere dels animals, veure'ls com es movien nerviosos entre les bardisses, fins que de cop aixecaven un conill o alguna vegada fins i tot la perdiu sommiada. Eren temps en què encara hi havia vida per les vinyes i camps que s’enfilaven cap a Santa Margarida. El meu poble, com a moltes de les comarques al voltant de la ciutat de Barcelona, vam viure a finals dels seixanta i especialment pels setanta, aprofitant els finals del franquisme, un creixement econòmic i urbanístic descontrolat i desmesurat en què els terrenys bàsicament de secà i f...